NIEUWS

 

 

Toltarieven 2022 (oktober 2021)

Goed nieuws!
Voor het 8ste jaar op rij wijzigen de tarieven niet.

 

 

OPGELET: VOLLEDIGE TUNNELSLUITING

In de Liefkenshoektunnel wordt op vrijdag 7 mei 2021 vanaf 21 uur tot zaterdag 8 mei 2021 5 uur een grote veiligheidsoefening uitgevoerd in samenwerking met verschillende hulpdiensten. Hierdoor zal de tunnel tijdens voormelde periode in beide richtingen volledig worden afgesloten voor alle verkeer. Gelieve hiermee rekening te houden.

Wij werken aan uw veiligheid!

 

KERNCIJFERS 2020 (januari 2021)

Download hier de kerncijfers van 2020.

 

 

AANVAARDING CAPS FUEL CARD

Vanaf maandag 18 januari 2021 (12 uur) zal je ook de tol kunnen betalen met de CAPS fuel card.


 

 

 

De Teletolkaart (juli 2020)

Sinds 1 juli 2020 is de Teletolkaart niet meer in gebruik. Vanaf nu passeren al onze abonnees met de Teletolbadge: eenvoudig, comfortabel, efficiënt en voordelig!

 

Tarieven 2020 (december 2019)

Goed nieuws!
Voor het 6de jaar op rij wijzigen de tarieven niet.

 

Liefkenshoektunnel afgesloten in de nacht van 22 op 23 oktober! (september 2019)

In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 oktober zal de Liefkenshoektunnel van 23u tot 5u volledig afgesloten zijn voor het verkeer in beide richtingen.

De hoogspanningslijn over de R2 ter hoogte van de inrit van de Liefkenshoektunnel op linkeroever wordt tijdens voormelde periode verwijderd in opdracht van de firma Elia. Om veiligheidsreden is tijdens de werken geen verkeer toegelaten op de ondergelegen wegen. Een omleidingsroute is voorzien.

Alvast excuses voor de overlast.

 

Resultaten klantentevredenheidsonderzoek (mei 2019)

Tunnel Liefkenshoek NV heeft een tevredenheidsonderzoek laten uitvoeren onder klanten van de tunnel die zij beheert, namelijk de Liefkenshoektunnel. In totaal hebben 4.842 klanten deelgenomen. Het gemiddelde rapportcijfer van 7,6 laat zien dat gebruikers van de Liefkenshoektunnel doorgaans erg tevreden zijn!

Toch zijn er ook enkele punten die kunnen verbeterd worden en waaraan zeker de nodige aandacht zal besteed worden.

Anderzijds hebben de door klanten aangehaalde verbeterpunten vaak betrekking op de slechte staat van het wegdek van de toegangswegen en op de Tijsmans- of Beverentunnel. Elementen die de globale score helaas negatief hebben beïnvloed omdat klanten blijkbaar niet altijd op de hoogte zijn van het feit dat noch de andere tunnels, noch de toegangswegen tot het beheersgebied van Tunnel Liefkenshoek behoren maar dat ze onder de verantwoordelijkheid vallen van een andere wegbeheerder, het Agentschap Wegen en Verkeer.

Het volledige rapport van het onderzoek vindt u hier.

Onder de deelnemers van het onderzoek zijn 10 Bol.com waardebonnen ter waarde van € 50 verloot. De winnaars, die persoonlijk een bericht hebben ontvangen, zijn: dhr. Schmid, mevr. Marien, dhr. Lossie, mevr. Coppens, dhr. vd Stam, dhr. Reyns, dhr. De Backer, dhr. Geeraerts, mevr. Dobbelaar en dhr. Vanbellingen.

 

Wist u dat u sinds kort met de OBU van Axxès, Total, Telepass, Toll4Europe en Eurotoll zowel de tol kan betalen aan Liefkenshoektunnel als de kilometerheffing?

Met een dergelijke OBU geniet u niet alleen van de voordeligste tarieven, de doortocht aan de Liefkenshoektunnel verloopt vlotter en comfortabeler.
Eén betaalmiddel voor Liefkenshoektunnel én de kilometerheffing volstaat en u ontvangt één gegroepeerde factuur.

Tal van voordelen dus!

Voor Belgische transporteurs en logistieke diensten of buitenlandse transporteurs met logistieke dienstverleners met een Belgische vestiging kan u terecht bij Transport en Logistiek Vlaanderen.

 

Vanaf 1 juli 2017 rijden vrachtwagens gedurende de nacht goedkoop door  Liefkenshoektunnel

Sinds 20 maart is binnen de Antwerpse Haven de zogenaamde nachtopening van de containerterminals van start gegaan. Hierdoor kunnen vrachtwagens voortaan ook tijdens de nacht geladen en gelost worden.
Dat maakt dat ze de ochtend- en avondspits ontwijken waardoor er een betere spreiding van het verkeer ontstaat en de filedruk in -en om Antwerpen kan afnemen.

Ter ondersteuning en ter versterking van dit initiatief, heeft de raad van bestuur van nv Tunnel Liefkenshoek beslist om tijdens de nacht de vrachtwagentarieven drastisch te verlagen en nog slechts 1 tarief te hanteren.
Concreet betekent dit dat bij Liefkenshoektunnel vanaf 1 juli 2017 de tarieven voor vrachtwagens en personenwagens tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens worden gelijkgeschakeld.
Afhankelijk van het betaalmiddel komt dit neer op:

Betaalmiddel - Uniek nachttarief
cash - € 6,00
creditcard/tankkaart - € 4,95
abonnee/OBU - € 3,56

Voor bijna alle vrachtwagens vermindert dit het tarief met 75 %!  Want zij betalen de tol met een OBU (on board unit) of met een abonnementsbadge (teletol) waardoor ze automatisch van het goedkoopste tarief genieten.
Vanaf 1 juli zakt dat voordelige tarief nu nog met -10,6 €. Van 14,16 € nu, naar 3,56 €.

De raad van bestuur en het management van Tunnel Liefkenshoek hopen met deze maatregel een bijdrage te kunnen leveren in de constante zoektocht naar een betere verkeersafwikkeling in de Antwerpse regio.