Resultaten klantentevredenheidsonderzoek

Tunnel Liefkenshoek NV heeft een tevredenheidsonderzoek laten uitvoeren onder klanten van de tunnel die zij beheert, namelijk de Liefkenshoektunnel. In totaal hebben 4.842 klanten deelgenomen. Het gemiddelde rapportcijfer van 7,6 laat zien dat gebruikers van de Liefkenshoektunnel doorgaans erg tevreden zijn!

Toch zijn er ook enkele punten die kunnen verbeterd worden en waaraan zeker de nodige aandacht zal besteed worden.

Anderzijds hebben de door klanten aangehaalde verbeterpunten vaak betrekking op de slechte staat van het wegdek van de toegangswegen en op de Tijsmans- of Beverentunnel. Elementen die de globale score helaas negatief hebben beïnvloed omdat klanten blijkbaar niet altijd op de hoogte zijn van het feit dat noch de andere tunnels, noch de toegangswegen tot het beheersgebied van Tunnel Liefkenshoek behoren maar dat ze onder de verantwoordelijkheid vallen van een andere wegbeheerder, het Agentschap Wegen en Verkeer.

Het volledige rapport van het onderzoek vindt u hier.

Onder de deelnemers van het onderzoek zijn 10 Bol.com waardebonnen ter waarde van € 50 verloot. De winnaars, die persoonlijk een bericht hebben ontvangen, zijn: dhr. Schmid, mevr. Marien, dhr. Lossie, mevr. Coppens, dhr. vd Stam, dhr. Reyns, dhr. De Backer, dhr. Geeraerts, mevr. Dobbelaar en dhr. Vanbellingen.

 

Liefkenshoektunnel organiseert samen met BAM NV het proefproject Velo-boxx (verhuur van beveiligde fietsparkeerplaatsen aan bedrijven)

Voor meer info over dit project kan je mailen naar veloboxx@liefkenshoektunnel.be

 

Wist u dat u sinds kort met de OBU van Axxès, Total (AS24) en Eurotoll zowel de tol kan betalen aan Liefkenshoektunnel als de kilometerheffing?

Met een dergelijke OBU geniet u niet alleen van de voordeligste tarieven, de doortocht aan de Liefkenshoektunnel verloopt vlotter en comfortabeler.
Eén betaalmiddel voor Liefkenshoektunnel én de kilometerheffing volstaat en u ontvangt één gegroepeerde factuur.

Tal van voordelen dus!

Voor Belgische transporteurs en logistieke diensten of buitenlandse transporteurs met logistieke dienstverleners met een Belgische vestiging kan u terecht bij Transport en Logistiek Vlaanderen.

 

Vanaf 1 juli 2017 rijden vrachtwagens gedurende de nacht goedkoop door  Liefkenshoektunnel

Sinds 20 maart is binnen de Antwerpse Haven de zogenaamde nachtopening van de containerterminals van start gegaan. Hierdoor kunnen vrachtwagens voortaan ook tijdens de nacht geladen en gelost worden.
Dat maakt dat ze de ochtend- en avondspits ontwijken waardoor er een betere spreiding van het verkeer ontstaat en de filedruk in -en om Antwerpen kan afnemen.

Ter ondersteuning en ter versterking van dit initiatief, heeft de raad van bestuur van nv Tunnel Liefkenshoek beslist om tijdens de nacht de vrachtwagentarieven drastisch te verlagen en nog slechts 1 tarief te hanteren.
Concreet betekent dit dat bij Liefkenshoektunnel vanaf 1 juli 2017 de tarieven voor vrachtwagens en personenwagens tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens worden gelijkgeschakeld.
Afhankelijk van het betaalmiddel komt dit neer op:

Betaalmiddel - Uniek nachttarief
cash - € 6,00
creditcard/tankkaart - € 4,95
abonnee/OBU - € 3,56

Voor bijna alle vrachtwagens vermindert dit het tarief met 75 %!  Want zij betalen de tol met een OBU (on board unit) of met een abonnementsbadge (teletol) waardoor ze automatisch van het goedkoopste tarief genieten.
Vanaf 1 juli zakt dat voordelige tarief nu nog met -10,6 €. Van 14,16 € nu, naar 3,56 €.

De raad van bestuur en het management van Tunnel Liefkenshoek hopen met deze maatregel een bijdrage te kunnen leveren in de constante zoektocht naar een betere verkeersafwikkeling in de Antwerpse regio.

Tarieven 2014 - 2019

 ManueelCreditcard (1)Teletol/OBU
Categorie 1 (hoogte < 3m)€ 6,00 € 4,95€ 3,56
Categorie 2 (hoogte ≥ 3m)
(van 06u01 – 21u59)
€ 19,00 € 17,60€ 14,16
Categorie 2 (hoogte ≥ 3 m)
(van 22u00 – 06u00) (2)
€ 6,00€ 4,95€ 3,56
(1) tarief is enkel geldig in de automatische lanen 1, 2, 3 en 4
(2) vanaf 1 juli 2017

Volg ons op twitter

RT : in de Liefkenshoektunnel is de weg vrijgemaakt.
13/08/2019
is de rechterrijstrook richting Gent versperd door een defect voertuig.
13/08/2019
einde tolvrij richting Gent.
09/08/2019

Werken

Komende werken

werken richting gent op 11 september 2019

Koker richting Gent afgesloten

11 september 2019: koker richting Gent afgesloten voor alle verkeer van 20.30 uur tot donderdagmorgen 5.00 uur.

Alle verkeer wordt dan door de tunnelkoker richting Nederland geleid waardoor slechts 1 rijstrook per rijrichting beschikbaar is.

Werken richting Gent op 12 september 2019

Koker richting Gent afgesloten

12 september 2019: koker richting Gent afgesloten voor alle verkeer van 20.30 uur tot vrijdagmorgen 5.00 uur.

Alle verkeer wordt dan door de tunnelkoker richting Nederland geleid waardoor slechts 1 rijstrook per rijrichting beschikbaar is.

Werken richting Nederland op 13 september 2019

Koker richting Nederland afgesloten

13 september 2019: koker richting Nederland afgesloten voor alle verkeer van 20.30 uur tot zaterdagmorgen 5.00 uur.

Alle verkeer wordt dan door de tunnelkoker richting Gent geleid waardoor slechts 1 rijstrook per rijrichting beschikbaar is.